Tele van a tököm

Fasz kivan már, de csak 100 kommentig.

Friss topikok

Linkblog

Tele van a tököm a trollokkal

2010.03.21. 09:10 TyukodHero

Tele van a tököm azokkal a gyökerekkel, akik csak azért képesek egy fikanicket regisztrálni, hogy elküldjék a posztírót a kurva anyjába. Nem feltétlenül erre a blogra gondolok, sőt, az általános tendenciából van már elegem, illetve azon csodálkozom egyre, hogy a magyar internetes társadalom a mai napig nem volt képes felnőni kulturáltabb társaihoz, és még mindig van, aki szerint 2010-ben az elsőzés az jó vicc.

Tele van a tököm azokkal a kommentelőkkel, akik egy poszt elolvasása nélkül nyilvánítanak sommás véleményt (anyád, hülye a posztíró), majd önnön szellemi fölényük tudatában (jobb esetben) a posztban leírtakkal megegyező véleményt, de az esetek nagy többségében iszonyatos baromságokat bírnak bekommentelni. Tele van a tököm azokkal, akik az észérvekre nem reagálva csak a saját baromságaikat hajtogatják egyre, és ha szembesítik őket a faszságukkal, mellébeszélnek, mint valami virtuális vonagábor, és nem ismerik be a tévedésüket.

Tele van a tököm azokkal a kommentelőkkel, akik úgy nyitnak, hogy a libsizsidókurvaanyád, és amikor ezért kibaszatnak a picsába, akkor emailben hőbörögnek, hogy szólásszabadság. Tele van a tököm a bérkommentelőkkel, akik még az igazi taplóknál is rosszabbak, hiszen míg azok meggyőződésből hülyék, ők a főnökeik utasítására írnak baromságokat. Tele van a tököm azokkal, akik szerint egy blogbejegyzés kommentjeiben kóser a saját weboldalukat reklámozni, és tele van a tököm azokkal a cégekkel, akik képesek egy ilyen kampányra pénzt adni. 

És most száz kommenten keresztül lehet a posztolót is, azonnal.

A bejegyzés trackback címe:

https://teleatokom.blog.hu/api/trackback/id/tr351856029

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Picsogó #1 2010.03.21. 12:34:09

teleatokom.blog.hu/2010/03/21/tele_van_a_tokom_a_trollokkalAsszem ez a picsogás miattam született, mert azonnal bannolva is lettem.Hát... aki nem bírja az ellenvéleményt, az minek blogol picsog? tartalom miatt. Mellesleg jellemző a frusztrációra, ...

Trackback: A radikáljobbos antitroll troll 2010.03.21. 11:29:02

"a nagy trollozásban gyakran elfelejtődik, hogy miről ismerkszik meg a magyar troll. (Az angolszász troll más, mert az nem politizál, hanem vitát akar szítani). A magyar troll igazi ismertetőjegye, hogy ismétli, ismétli, ismétli azt a kevés érvét,...

Trackback: "a trollokat el kell pusztítani"..."a trollokat ki kell irtani"...Hitler is igy kezdte 2010.03.21. 10:35:11

Eretnek, kulák, osztályellenség, sárga csillagos... A magyar Wikipedián a "Troll" a kirekesztés kifejezése és jele. Minden demagóg zárt közösségnek, így a Wikipediát kisajátító klikknek, akiket én hitkomisszároknak neveztem el, szüksége van...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.21. 09:57:47

"a magyar internetes társadalom a mai napig nem volt képes felnőni kulturáltabb társaihoz,"

Érdemes olvasni külföldi helyeket, ahol ellentmondásos témákat vetnek fel. Ugyanez megy lényegében. Tévedés azt hinni, hogy ez magyar jelenség.

Nem hiába vettük át a "troll" szót nyugatról. Ott is igen fejlett kultúrája van a trollkodásnak.

A megoldás az lenne, ha a Youtube mintájára itt is lehetne értékelni a hozzászólásokat, és lepontozni az aljanépet.

kpityu2 2010.03.21. 09:58:57

Nehéz életed lesz.

bisex.hu 2010.03.21. 10:00:12

erre találták ki azt a rendszert az emelt díjas szolgáltatók, hogy az email cím mellé a mobilt is regisztrálni kell. Működnek olyan rendszerek (pl randitars.hu társkeresőn is) hogy ha megadod a számod, egy sima normál sms-el a rendszer beazonosít, és kész.
hatalmas szűrő, ha a madár, aki fikázni akar, tudatában van, hogy tudjátok a telefonját, és adott esetben per is lehet belőle, ha nagyon gusztustalan, bántó, sértő. És ennek a havi üzemeltetése mindőssze 1-2.000Ft, és nem több

Rocko- 2010.03.21. 10:08:17

"ez egy fasság"
:D

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.03.21. 10:10:05

igaza van agyviharnak, mindenhol ez megy, nem csak nálunk.
Ha már értelmeset nem tud hozzászólni, valamit mindenképpen kell, mert a saját agyament weboldalát reklámozni kell "nemdirektbe"

bakaohki (törölt) 2010.03.21. 10:10:47

Én azzal szoktam vigasztalni magam, hogy a hülyék mindig hangosabbak...

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2010.03.21. 10:11:27

"Tele van a tököm azokkal, akik az észérvekre nem reagálva csak a saját baromságaikat hajtogatják egyre, és ha szembesítik őket a faszságukkal, mellébeszélnek, mint valami virtuális vonagábor, és nem ismerik be a tévedésüket"

sajnos ez teljesen internet-független. az ilyen viselkedésre én is érzékeny vagyok, ezért gyakran feltűnik; rengetegszer találkozok vele a hétköznapokban is.

Átvitel honvéd 2010.03.21. 10:13:14

A poszt teljesen korrekt.

...Mondjuk, ha időnként zenéket, meg videókat keresgélsz a Youtube-on, és belenézel a kommentekbe, azt láthatod, hogy a helyzet ott sem jobb, mint itt, sőt. Olyan bődületes, nagy szenvedéllyel "elhitt" baromságokat írnak be a kommentelők, hogy az agyad eldobod. Mintha a hely, a szólás "lehetősége" kitermelné azt az IQ60-as társaságot, akiknek a "szava" ezekről a helyekről messzire hangzik. ...Sz'al az ügy nem magyar-specifikus.

Valszeg két "titka" van a dolognak... ebből az első fontosabb, az "anonimitás" ( = következmények nélkül lehet böfögni). Olyan fórumokon, ahol névvel-címmel lehet regisztrálni (közösségi oldalak, illetve ilyen volt, amíg ment, a Tomcat-féle Bombagyár is), érdekes módon a beszélgetések mindig megmaradnak az épelméjűség határain belül. ...Itt is van baromság, hogyne volna, de (hogy-hogy sem), az "igazi" trollkodás kimarad. ...A "baj" persze az, hogy ha tf. feltételezzük, hogy az ellenkezője az üdvös (mindenki regisztráljon névvel-címmel), annak más következményei vannak. Én nem regisztrálnék minden rohadt helyen névvel-címmel, hacsak nem tudnám, hogy valamilyen visszaélés után a site üzemeltetője (vagy a visszaélő) komolyan megszívja (...arról nem beszélve, hogy nincs gari arra, hogy az üzemeltető az adatokat az ügy súlyának megfelelően kezeli, lásd Bombagyár site-engine lyukacsossága, felhasználói adatbázis online elérhetősége és komplett lenyúlásának (lenyúlásainak...) esete(i) ).

Az anonimitás miatt jöhetnek a bérkommentelők, és egyéb drágaságok is. No meg...

A másik ügy, amire részben az első ad alkalmat, az az, hogy a tizenévesek egy része, aki nem sokkal korábban fogott számítógépet és böngészőt, tipikusan "szeret" neten, az anonimitás mögé bújva, hülyeségeket beszélni. Mert ilyen. Ezzel nem lehet mit csinálni. A csoport mindig "van", mert mindig vannak nagyszájú, sunyi tizenéves kishülyék, akik ebben élik ki magukat (...a létszám cserélődik, de a csoport maga "van"), és ismét csak az anonimitás hiánya fogná meg őket, de kiskorút pláne necces jogilag a név- és cím megadására kényszeríteni. Szóval "nincs" megoldás.

victor vacendak 2010.03.21. 10:17:34

Nem csak az elsőzés irritáló. A sunázás, sünözés és egyáltalán minden, a magayr nyelvet korcsosító on-line szleng, ami lényegében egyszeri jó poénből agyatlan divattá nőtte ki magát.
Ettől függetlenül a fikázás gyakorlatilag 0 kalóriát igyénel, hisz olcsó az internet, minidig mindenki könnyen okossá válik minden témában...:-D

redrick 2010.03.21. 10:18:11

Hat egen. A troll az anonimitas nem kivant, de automatikus velejaroja. Minden szajt tulajanak el kell dontenie, hogy mi a fontosabb neki: a nevtelen, de sok juzer (5% troll included), vagy a valogatott(abb), de kurva keves, troll nelkul. Akik a reklamokra mennek, azoknak nem kerdes, mi a jobb. Szal ha nem tetszik, lehet koltozni sajat szerverre, ahol azt csinalsz a juzereiddel, amit akarsz.

kovácspéterke 2010.03.21. 10:19:46

Ezekkel nekem is tele a tököm.

hobe 2010.03.21. 10:20:20

webszemet. Kint van a zindex fooldalan. Kit erdekel ez a sok szar?
Elso!
Ja, es sunaznam is!

hobe 2010.03.21. 10:27:40

100 utan miert nem lehet kommentelni?

MoOrgaN 2010.03.21. 10:28:59

Sajnos a társadalom megváltozott, az alap hozzá állásunk is egy negatív mindenben. Ezt be kell látni, elfogadni nem kell persze.
Azt hiszem erre mondják akinek nem az inge az ne vegye magára.

Renn 2010.03.21. 10:29:16

Üdvözöllek az Interneten.

syllogz 2010.03.21. 10:36:10

elmészteapicsábadenagyongyorsan

popocatepetl 2010.03.21. 10:36:45

Tele van a tököm a trollokról posztolókkal.

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.03.21. 10:40:28

Csatlakozom, bár én inkább kommentelői szemszögből. Az az igazság, hogy alapvetően elég szívesen szólnék hozzá ehhez-ahhoz, de inkább elkerülöm, mert valaki úgyis jön, akinek a kulturáltsága nem terjed túl a kurvaanyázáson és nyilvánvaló, hogy érdemi vitára teljesen alkalmatlan. Kommentelői részről a legtöbbet úgyis csak úgy teheti az ember, ha figyelmen kívül hagyja.
Szóval ha tud is dobni a látogatottságon egy-egy troll megjelenése, sokakat el is üldöz ugyanakkor, mert nyilván nem vagyok ezzel egyedül.
Itt tényleg annyi a kérdés, hogy az adott blog gazdájának mi a fontos.

count M 2010.03.21. 10:42:36

asszem a College Humor ezt szépen összefoglalta: www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos ;)

scsaba1 2010.03.21. 10:44:10

Én elküldöm a kurva anyjába a posztolót az ezervalahányszáz kommentes nickemmel is. Ha hülye, akkor hülye.

Egyébként - mielőtt megint elkezdenénk bezzegezni, hogy "nyugaton" így meg úgy: ott sem jobb a, ahogy tanult kollégáim erre rávilágítottak a korábbi kommentekben.

Másrészt én irl is ilyen vagyok, küldtem már el a jó francba idióta zsidózó jobbikost is, meg földhülye MSZP-drukkert is, aki az MSZP sikeresnek nem éppen nevezhető kormányzását ért kritikára csak azt tudta röfögni, hogy de a Fidesz is... Persze, a Fidesz is, de most kurvára az MSZP-ről van szó. (Nem, nem vagyok Fidesz szimpatizáns, csak utálom a debileket.)

mukinyúl 2010.03.21. 10:46:46

Tele van a tököm azokkal, akik a problémát az anonimitás megszüntetésével próbálnák megoldani.

"...Ha valaki becenevet, alias-t, pszeudonevet vagy hasonlót használ,
akkor tiszteld az anonimitáshoz való jogát."

/netikett/

belga6 2010.03.21. 10:47:20

"tele van a tököm azokkal a cégekkel, akik képesek egy ilyen kampányra pénzt adni"
Nem tudom, észrevetted-e TyukodHero, de a céges blogírásból gazdád, az index pénzt keres...

karom 2010.03.21. 10:51:31

welcome to teh interwebz.

amúgy egyetértek :)

mehr luft 2010.03.21. 10:55:05

huszonkilencedik!

TyukodHero 2010.03.21. 10:55:36

@belga6: nem erről beszéltem, hanem a bérkommentelő, bizonyos termékeket népszerűsítő olvasókról, pl. az hbo-nak vagy két éve volt egy ilyen kampánya, hogy minden címoldalas blogposzthoz betettek egy "jaj de jó a True Blood, anyukám is azt nézi"+ link jellegeű hozzászólást.

Johny the mocsok 2010.03.21. 10:58:49

Mi trollok ezzel elértük a célunkat, az öncélú szórakoztatás mellett. Szóval a posztíró zsidólibsikurvaanyját!

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2010.03.21. 11:11:19

"Tele van a tököm azokkal a kommentelőkkel, akik úgy nyitnak, hogy a libsizsidókurvaanyád, és amikor ezért kibaszatnak a picsába, akkor emailben hőbörögnek, hogy szólásszabadság. Tele van a tököm a bérkommentelőkkel, akik még az igazi taplóknál is rosszabbak, hiszen míg azok meggyőződésből hülyék, ők a főnökeik utasítására írnak baromságokat."

Igen, ha elküldöd a Jobbikot a p.ba, akkor zsidó vagy, ha elküldöd a Fideszt, akkor komcsi. Személyes tapasztalat, hogy ennek a két pártnak 100 fölött lehet a bérkommentelője, mindenről a kormány jut az eszükbe. De ezen ne is csodálkozzunk, a Fidesz a kormányt tette azért is felelőssé, hogy egy vasútbolond vonatokat vezetett engedély nélkül a Dunántúlon.

A jobboldal kommentelői vitára alkalmatlanok. A troll rájuk a legenyhébb kifejezés.

TonTomika 2010.03.21. 11:11:51

Szerintem sajnos ez nem csak a weben van így, hanem a való életben is.

V_P 2010.03.21. 11:12:11

ez egy szar poszt.

gezabá (törölt) 2010.03.21. 11:13:46

történt valami? éljen a web2! sokáig, de nélkülem. amúgy az elsőzés szép magyar szokás, mi (magyeri harcos web2-esek) találtuk föl! az indexes infóim alapján, khm (nem is index, visszagondolva!). szeretném aláhúzni, megjegyezni, hogy a blogger zseniális megközelítése az aktivitáshoz (mely szerint 100 komm után no komm) egy újszerű, szabadalomképes (én még nem találkoztam vele) web2-es megoldás: az érdeklődés felízzitására tett kisérletként értékelem, mint műkedvelő mikroszociológus. trollok nélkül az index se létezne amúgy, és sehol se lenne. az origo is megszűnt szememben, és virtuális világomban, móta azt a cuki kis kommentelő szisztemet lecserélték. azóta halott. max olvasok néha valamit (web1, kőkorszak).
amúgy egy lehetőség a 100 komm határ kicselezésére a minnél hosszabb komment generálása! önálló gondolatokkal ez persze nehéz, javaslom a méretezett copizást. na ennyi. még ez is sok volt. remélem, még befér, mert ha potyára gépeltem be, akkor az sziv...

)(_, {[i]} )(_, 2010.03.21. 11:16:07

Ez egy ilyen "jatek"

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.03.21. 11:18:52

Trollok voltak, vannak és lesznek. Egyébként a "kulturáltabb társadalmakban" szóról-szóra ugyanez megy, csak a téma változik:

www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.21. 11:20:08

Orbán helyett DEMOKRÁCIÁT!

Ez jó, ez mehet?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.03.21. 11:23:53

Aki kurvanak all ne sikitozzon ha basszak.

Gy.k.: felvallatad, hogy blogolsz, felvallaltad, hogy az olvaso kommentalhatja az irasaid.
Ezek utan ne csodalkozz, hogy lesz par nem kivanatos hozzaszolasod is.

Amugy meg lehet moderalni a hozzaszolasokat...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.21. 11:27:13

A kommentek tökéletesen visszaadják a magyar társadalom keresztmetszetét: magyarul igen, ennyi hülye van.

hobe 2010.03.21. 11:28:30

Baaz, meg ki sem tiltottak innen?

hobe 2010.03.21. 11:29:01

Ott felul az a harom kek madar mit jelkepez?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.03.21. 11:29:18

Hogy kényszeríted valakit a valós adatai megadására? Maximum úgy, hogy postai levélben küldesz neki aktivációs kulcsot. De még akkor se biztos, hogy a saját postacímét és nevét használta.
A mobilszámos tetszik, de úgy volna értelme, hogy 1 számról 1 nick regelhető, így ha kretén és kitiltatja magát akkor vehet új számot a következő böfögéséhez, az meg előbbutóbb nem fogja megérni neki.
A szólásszabadsághoz meg köze nincs annak, hogy pista józsi blogján szabad-e kommentelned, meg kitörlik-e.
12 éve netezek és ennyi idő alatt már nagyon meguntam, hogy folyton digitális mocskon kell átrágnom magam, bármerre megyek a neten. A kis fasz trollok is meg fogják unni majd egyszer. Nem mókás a trollkodás, az elsőzés és a spamelés sem. Viszont kurvára zavaró.

tanarúr 2010.03.21. 11:30:15

elolvastam, egy - hülye fasz! - t azért kapsz

popocatepetl 2010.03.21. 11:32:12

@hobe: A messzi távolba elhúzó szabad madarakat.

gyulabiusz 2010.03.21. 11:35:26

a troll legfontosabb imertetojele, hogy rengeteg kommentet irt, de egy cikket sem.

Nem tudod o mirol szol, csak azt, hogy rolad mi a velemenye.

Egyebkent nem csak magyar jellem ez. 2-3 masik nyelven ugyanezt latom. Ahol szinvonalasabb a duma, az altalaban szaklap. Az Economist honlapjan is lehet kommentelni, ott eleg ertelemes hozzaszolasok vannak.

redrick 2010.03.21. 11:36:50

@boylepke: hat ez kurva nagy volt... a poszt helyett eleg lett volna ez a video ))

hobe 2010.03.21. 11:38:53

@popocatepetl: En vagyok ott felul? De kiraly!

Picsasereghajtó 2010.03.21. 11:41:33

@agyvihar: "A megoldás az lenne, ha a Youtube mintájára itt is lehetne értékelni a hozzászólásokat, és lepontozni az aljanépet."

Ez nem megoldás, ugyanis a jobbikos trollok a Youtube-on is rajokban járnak, és folyamatosan pontozzák le/mark-olják spamként a nem-jobbikos kommenteket.

tbb 2010.03.21. 11:44:55

Szerintem te dicsekszel. Elvégre elég sok munkát fektettél bele, hogy trolltársadalom legyünk.

Rókakígyó 2010.03.21. 11:52:57

Aki nem bírja, az ne posztoljon. Amúgy meg neked is van letiltás és előszűrés gombod, ha jól emlékszem.

tomsawyer 2010.03.21. 11:53:13

Akkor ha szabad én is írok véleményt, mert állítólag a komment szónak köze van ehhez a szóhoz. Ha rosszul tűri valaki a véleményt, nem kell blogot írni.
Én saját legrégebbi nickemen teszem ezt.(igaz olyan változatán, amiben nincs benne semmilyen blog címe)
Mivel ez egy tele a tököm (megmondom ki menjen anyjába de gyorsan) blog, így úgy vélem kapcsolódni fog ide, ha leírom nekem mivel van tele a tököm, de nagyon.
1. Tele a tököm azzal, hogy a véleménnyilvánítás szabadságát még mindig magyaráznom kell mindenkinek. Igen van határa. Az, hogy ne sértsd mások jogát. De azzal nem sérted, ha leírod: NEM tud írni.És nem jó, amit írt, gyenge.
2. Tele a tököm azzal, hogy tanultam évekig, hogyan kell írni egy publicisztikát pl... Legyen személyes hangvételű, legyen határozott stílusa, fogalmazzon meg véleményt, hisz véleményműfaj, legyen "arca" az írásnak, hangja, teste. Hogy ha valaki olvassa, fenntartsa a figyelmet, hogy lásd magad előtt a posztolót,elképzeld a szituációt. És teljesen tele a tököm azzal, hogy itt a blog.hu-n új értelmet kívánnak ennek adni. Legyen személytelen, legyen arctalan, legyen se hús, se hal. Legyen száraz, legyen tele közhellyel. Akkor jó. Tele a tököm azzal, hogy közepes írásokat olvasok címlapon. Tele a tököm azzal, hogy óvodás szinten ír a szexről, hótunalmasan, és az van kint. Ha nem lenne kint egy hónapig a kutya nem ovlasán annyira rossz.
3. Azzal nagyon tele van a tököm, hogy ezt nem lehet itt, errefelé leírni.Tilos.
4. Azzal is tele van de piszokusul, hogy ezt nem szabad leírni neki sem, személyesen, saját nicken. Hogy ez egy hígfos, unalmas, közepes és nem publicisztika.Márpedig egy blogba azt kéne írni. Mint a nevében is benne van egy blog véleményt tartalmaz. Nem száraz tényeket.Unalmasan rizsázva.
Ja van pozitív példa: pl mandíner blog. Tessék tanulni tőle: poltikáról személyes hangvételben, arcot, színt adva, szórakozatóan.
Így kéne.
NA most tessék akkor kimoderálni. Mert van véleményem.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2010.03.21. 11:53:20

Én meg nem szeretem, ha valaki mindig hüjeségeket mond, és nem tudja, hogy hol van, mer mindenröl csak ugyanaz jut az eszébe.

Senkifia 2010.03.21. 11:57:14

jogos a felháborodás. részben. másrészt me, aki nagyrészt imeretlen nyilvánosságnak leírja a gondolatait, számoljon vele,hogy : 1: lesz aki nem ért vele egyet.
2. lesz,aki nagyon nem ért vele egyet.
3. Lesz,aki csuklóból anyázni kezd,mert ilyen szövegkörnyezetben nőtt,fel, illetve ezt hallota otthon. Persze ez nem mentség,csak tény.
4. Lesz,aki zsidózni kezd,mert ezt hallotta másoktól,vgy mert direkt érintett egy ilyen tipusú protekcionista folyamatban,vesztesként(ugye azt nem tagadja senki,hogy létezik egy réteg a zsidóság között,aki lehetőleg szintén zsidó származásút juttat jogosan vagy jogtalanul előnyökhöz. Nézd csak meg a média illetve a kultúra vezető rétegét. És ne mondja senki,hogy az mind a tehetség miatt igazgató,meg vezető karmester,vagy színész,vagy akármi :))
5. Lesz aki olyan véleményt ír,ami számodra baromság,érveid is vannak. szerinte viszont a te érved a baromság. Ez egy ilyen világ.
6. qrvára frusztráltnak kell ahhoz lenni,hallod,hogy ebben a közegben,amit az internet,és a blogok jelentenek, olyasmin felháborodni,hogy a tömegben vannak szerinted hülyék is,akik ehhez méltóan reagálják le az íráodat.
7. Szerintem inkább menjünk szexelni ,vörösborozás előtt:)

tomsawyer 2010.03.21. 11:57:20

ovlasán=olvasná

Senkifia 2010.03.21. 11:58:41

@Senkifia: 8. Oda kéne figyelnem,mit írok,mert kimaradnak betűk. :D

tomsawyer 2010.03.21. 11:59:21

@Senkifia: Egyetértek.
Ezzel teljesen.
Mindig van akinek nem tetszik, és mindig van aki ezt lakonikus tömörséggel mondja meg.
Én direkt hajtok arra, hogy így tegye.
Legalább van véleménye.
Számos emberrel találkoztam akinek még az sincsen.
Csak hadovál össze-vissza.

Lyss 2010.03.21. 11:59:41

Kicsit olyan ez mint az egyetemi tanár, meg a fociultra közti különbség. Az egyik azt szokta meg, hogy érvel, a másik azt, hogy üvölt.

Ez egy ilyen műfaj. Még mindig jobb, hogy Hernyó János itt anyáz egy jót, és valamit lead az agyában felgyülemlett gőzből, mintha az asszonyt és a gyereket verné. Mondom, ez egy ilyen műfaj.

A trollokat nem kell irtani, de valóban jó volna egy olyan opció, amivel pontoni lehetne az adott felhasználót, és az mondjuk minden kommentje mellett látszana. Nevezhetjük trollfaktornak. Vicces is lenne :)

TyukodHero 2010.03.21. 12:00:15

@tomsawyer,: moderál a tököm, miért? ez vélemény volt, ráadásul konstruktív, ezt nem szokás moderálni, legalábbis én nem szoktam. érvekkel támasztottad alá, miért nem tetszik, amit írok, egy szavam se lehet.

Senkifia 2010.03.21. 12:02:17

@tomsawyer,: ááá,csak az enm érti meg,aki nem ír,és soha nem ír el(lásd még:enm... :)) :) más meg azért néha téved :)

Senkifia 2010.03.21. 12:04:00

@TyukodHero: a tököd nem moderál,mert a tököd tele van ... most írtad :)
másnak is tele van sok mindennel . Úgyhogy vigasztaljon a tudat: nem vagy az egyedüli teletökű errefele :)

Izombuilder.com · http://www.izombuilder.com/ 2010.03.21. 12:05:07

Akkor én azt mondom somlói galuska...

tomsawyer 2010.03.21. 12:07:40

@TyukodHero: Tegnap kimoderáltak ezért. A Lackó pajtás.
Sőt ki is tiltott.
Mert leírtam neki, hogy azt írni egy szexről szóló blogban, hogy csak ha nincs szexuális vonzalom akkor van barátság két ellenkező nemű ember között - ez oltári közhely.
És hallott-e már pl az intellektuális vonzalomról? És vajon, ha Marika 130 kiló, 70 dioptriás, kopaszodik, kiáll a foga, és izzad, akkor lehet, hogy dugni nem akarok vele, de attól még jó ember, és okos, és szeretnék vele beszélgetni, haverkodni. És lehet én se tetszem neki, a 30 kilómmal, meg a büdös számmal. (ergó minden közhelyt lehet cáfolni egy másik közhellyel)
Ez kivágta a biztosítékot a Lackó gyereknél. Kitiltott.Kimoderált.
Mert offolok.
Erről szólt a poszt. Hát ez a giniszrekord.ÚGy offolni, hogy posztról írsz.
Na ezért gondoltam.

Senkifia 2010.03.21. 12:07:48

@tomsawyer,: hát ezaz. inkább legyen véleménye,még ha ellen is,és még ha nem is tetszik. csak valami érve is legyen.Még ha nekem hülyének is tűnik. Mert valószínűleg az én érveim másnak tűnnek hülyének. Ugye megmondta Teller Ede is,hogy a tudomány mai állása szerint egy dolgot tudnak az okosok biztosan:hogy a fény sebeégét semmi nem tudja túlszárnyalni. Valószínűleg. Akkor meg milyen bombabiztos érvekről beszélünk ? :)

civistroll 2010.03.21. 12:09:25

Már megszoktam, hogy bántanak...:(

TyukodHero 2010.03.21. 12:11:50

@tomsawyer,: de bazz, én nem lackópajtás vagy kiafasz vagyok, nem? :)

vernyul 2010.03.21. 12:12:27

Tartja magát:
"I have nothing to say."
"You should blog about it."

tomsawyer 2010.03.21. 12:12:50

@Senkifia: Teljesen egyetértek.
Sőt én egy lépéssel már tovább mentem. de csak azért, mert az egyik blog ahol admin vagyok annyira szélsőségesen gúnyos, és mocskosszájú (direkt tahó) hogyha oda nekem valaki beírja, hogy szar, vagy hülye, az nekem bók.
Mert ez a célom vele. Hogy ezt gondolja, nem vagyok normális, és hülye vagyok.

De tőlem amúgy a másikhoz is írhatják, a színházashoz. Nem szeretem ezt a moderálgatós dolgot.
Ha nem súlyosan sérti a másik ember személyiségi jogait amit írt, akkor az bent marad. És kész.

Önmagát legfeljebb minősíti vele, de ez engem nem befolyásol. Hadd minősítse. Én jót nevetek.

mazo 2010.03.21. 12:17:51

Azért a posztírók ne legyenek "szent emberek" !
Ők írhatnak baromságot, undorító, ocsmány stílusban, a kommentelők meg nem?
Ráadásul a posztírók, igaz a kommentírók is elbújnak a névtelenség mögé. Hol akkor a hiba? Döntetlen nem?

tomsawyer 2010.03.21. 12:20:11

@TyukodHero: Hála a jó Istennek.
Ez mára a legjobb hír.

Egyébiránt a nickben szereplő blognevekről azt gondolom, hogy sajnos semmiféle lehetőse nincs egy mezítlábas bloggernek errefelé, hogy egy kicsit népszerűsítse, vagy reklámozza a blogját, csak ez az elavult, némiképp talám számára is megalázó, és másokat talán idegesítő módja.
ÉN már kattintottam olyan blogra így ami tényelg tetszett, és enm értettem, miért nem az van agyonreklámozva.
Másrészt azért sem árt ha sok emberrel próbálod megismertetni így a blogodat, mert kisebb az esély arra, hogy az általad kitalált karaktereket egy jól pozicionált de kreativitástban, ötletben gyengébb blogger ellopja, majd kicsiny átalakítás után sajátjaként prezentálja.

Bevallom, ezzel a módszerrel magam is éltem.
De hozzáteszem, kb egy hete raktam bele a nickjeimbe a blog nevét, és kétségtelenül jól provokálok, ezt be kell hogy valljam, ha akarom ha nem, ez megy nagyon nekem(posztolót, kommentelőt), de növekszik a látogatottság, és ezek egy része ott marad, visszajön.
Nincs más mód jelenleg itt.
Sajnos.
Ha lenne, ezt a megalázó módit én pl. azonnal hagynám a picsába.

Senkifia 2010.03.21. 12:20:39

@hobe: szabadság,testvériség,elszállt trollú madár...mna...

tomsawyer 2010.03.21. 12:21:54

@tomsawyer,: Mármint a nickben a blog neve, módszerrel éltem.
Az elütésekért bocs.

TyukodHero 2010.03.21. 12:27:06

@tomsawyer,: a nickben blognévvel nincs bajom, sőt, szerintem kifejezetten jó ötlet, nekem az bassza a csőrömet, amikor bekommentel, hogy "ez is jó, de itt jobbakat olvashatsz, faszomvege.blog.hu" na, ez szánalmas.

Senkifia 2010.03.21. 12:27:39

@tomsawyer,: ez a nagyanyáink által felfedezett"okos enged" szindróma....Apám, el vagy veszve ebben a társadalomban. Itt az a trend,hogy ha nem tetszik,amit ír, elküldöm az anyjába. Erre ő is. Utána én vissza. És akkor ő végső kétségbeesett(két shake-be esett)elhatározással kizár a fórumról,illetve moderál. Hát így szép ez a világ :9
de szerintem inkább neked van igazad.

TyukodHero 2010.03.21. 12:27:43

@mazo: nem. ez így elég?

tomsawyer 2010.03.21. 12:29:11

@mazo: Van egy határa a véleménnyilvánítás-szabadságának. Alkotmányos határa. Ne sértsd mások alapvető jogát, mások jogait(akár a véleménnyilvánísához is).
Ez a határ.
Amúgy igen.
Szerintem is le lehet írni, ha nem tetszik. Ha nekem valami azt írja be, ez gyenge, vagy nem jött át, vagy közepes, vagy közhelyes, vagy ilyesmi - én el szoktam rajta gondolkodni.
És mindenképpen maradhat a vélemény.
Nem ajnározókat akarok magam köré, mint egy önkényúr, a haveri kör szanaszét dicsérget midnen írás után - mi a lófasznak? Abban mi a cselendzs?
Azt mondják ami nekik nem tetszik inkább. Abból lehet tanulni, lehet, hogy valamit nem vettem észre. Valamit nem vettem figyelembe.

Ami az elsőzést illeti: óvodamódi. Persze van ilyen. Néh idegesít engem más posztoknál főleg, nálam ezt még nem láttam.
De ha őt szórakoztatja? Ki vagyok én hogy az ő szórakozását minősítsem? Nem sérti mások jogát vele. Nem jogi(pláne büntetőjogi) kategória. Nem sérti a posztolót sem, bár némileg talán idegesíti, és elvárható viselkedési norma lenne, hogy ne tegye.
De tenni akarja.
Tőlem...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.21. 12:29:51

Ezzel most egyet tudok érteni

Kevésbé tetszett tegnap, hogy a „megvan a száz!” (ÉS????) fölkiáltással befogtad a számat, hogy válaszolhassak az odalökött hülyeségedre Macintsih témában. Illetve Apple.

Tudniillik azért volt butaság amit arról nagyokosan előadtál, hogy a párduc és a leopárd ugyanaz, mert az Apple operációs rendszerek nevei között külön szerepelnek. Tehát zavarosság az egyiket a másikkal összezagyválni, bárhogyan is van a zoológiában. Nem kételkedek, majd erre is odavágsz valami bölcset amire válaszolni nem lehet, mert te vagy a Nagyúr, aki lezár.

zsoltix 2010.03.21. 12:31:05

@mazo: Ez igaz. A bejegyzes is velemeny, a komment is az. Ugyanugy vannak a posztirok kozt is, akik a sajat hulyesegeiket mantrazzak egyfolytaban. Ez nem csak a kommentelok sajatja:)

tomsawyer 2010.03.21. 12:32:45

@TyukodHero: Ja, igen, az tényleg idegesítő, és puszta "spam". Sőt én láttam már olyat is, jó néhányszor, hogy nem is egy másik blogot reklámoz, vagy honlapot, hanem a műkörmös szolgáltatásait. Na, az az igazi armageddon.
Meg az izomnövelő szereit.

TyukodHero 2010.03.21. 12:32:49

@A Nép - Te vagy!: a snow leopard az hópárduc. a panther meg párduc. na?

tomsawyer 2010.03.21. 12:35:16

@Senkifia: :DD
Senkinek nincs lehet. De soha nem tiltanám azért ki, mert ennyire nem ért velem egyet. Ha nem anyázik, nem durva, nem személyeskedik.
(sőt néha akkor sem, hadd tegye, akkor is önmagát mindősíti)
Én provokálni szoktam. Néha önkéntelenül, néha meg direkt. Érdekel a reakció.De nem személyeskedéssel. Hanem véleménnyel.

-Hoze- · http://www.hoze.blog.hu/ 2010.03.21. 12:35:52

Osztom a véleményt.

A Blog.hu a hab a tortára, aki nem képes IP alapú kitiltást adni - így a kitartó fikaírók a kitiltás után 3 perc múlva már újabb (akár egyszerre több) nickkel képesek osztani az észt.

Ez a net világa.

Kukettó (törölt) 2010.03.21. 12:42:51

Moderálni kell, oszt jónapot.

dagger 2010.03.21. 12:47:39

Tele vana tököm az olyan bloggazdával aki csak 100 kommentet engedélyez :)

pudliho 2010.03.21. 12:48:13

igen valami hasonló kellene mint a youtube kommenteknél, értékelhető hozzászólások (+számozott kommentek a jobban áttekinthető sorrend miatt), ja nekem a panaszkodó emberkékkel van tele :-D

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.21. 12:48:46

@-Hoze-: mit ér az IP alapú tiltás, ha nincs fix IP cím minden szolgáltatónál?

Sok helyen csak lecsatlakozol a netről, visszalépsz és új IP címed van. Vagy az egész szolgáltatót kitiltanád? Ez nem lenne túl célravezető.

-Tom- 2010.03.21. 12:50:30

@dagger: De mért csak 100?
Ez valam bűvös szám?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.03.21. 12:51:37

Ha a blogger jobban odafigyel a kommentekre, kulturált beszélgetések is kialakulhatnak és a nagyobb blogokon is.

Minden regisztrált első kommentjét engedélyezni kell, addig nem szólhat hozzá. Nem regisztráltak összes kommentjét előzetesen kell moderálni. Ha jól csinálod akkor nem nagy munka és csak minőségi (témába vágó) kommenteket kapsz.

-Tom- 2010.03.21. 12:52:33

@pudliho: Mindenkinek van valami nyűgje. Az ilyen poszt arra jó, hogy eszedbe jut róla, neked miért fáj a tyúkszemed.
És a másiknak is van valami kínja.
Így aztán eljutunk 100-ig, utána mehetünk amerre látunk. :D

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.03.21. 12:53:59

@tomsawyer,:

Nem azokat kell tiltani akik nem egy véleményen vannak veled, a kritikáknak igenis helyet kell adni. Csak annak legyen meg a megfelelő stílusa és formája.

Nálam pl. sosincs sünözés meg elsőzés, mert régen kidobtam azokat egyből, akik ilyet beírtak, és valahogy megszokták.

Nem az internet hibája, hogy a trollok kommenthetnek. A bloggeré, mert hagyja.

Evil One 2010.03.21. 12:55:53

Tele a tököm azokkal, akik még 2010-ben is cenzúrázzák a hozzászólásokat a saját kedvük alapján.
Sérti a pici kis lelked más véleménye? Akkor menjél kekszet kapálni, öreg, ne blogot írj.
Éljen a szabad véleménynyilvánítás!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.03.21. 13:00:41

@Evil One: Nem, a normális hozzászólókat sérti a trollkodásuk, és 1-2 hét után lelépnek, majd olyan lesz a komment felület mint pl. a subbán vagy anno a W-n.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.21. 13:00:55

@TyukodHero:

Nem. Mert van egyszerű leopárd is, nem hó. és az a leopárd fejlesztése, nem a párducé.

-Tom- 2010.03.21. 13:01:57

@BKV figyelő.hu: Csak azért írtam ezt le BKV man, mert engem pl már tiltottak ki ezért egy párszor. Pl. Tegnap.
Nem voltam egy véleményen, és ezt le is írtam. Nem volt benne durva szó, nem volt benne, tahóság. Csak határozottan megmondtam: ez nem nyert hangszórót.

Engem annyira a trollok sem zavarnak mint másokat, de kétségtelen az elsőzés, a műkörömreklám, meg a suna-suna, azért elég fárasztó tud lenni. Én már gúnyoltam ezt máshol, gunyorosan beírva, ahová szoktak ilyet írni, hogy vajh' ez most akkor sunaértékű vagy nem, és mi legyen?
No, nem nagyon értették a gúnyt.
De van igazságod, a hótegyszerű troll idegesítő lehet...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.03.21. 13:02:04

Szar ez a blog, de látom nemrég indult, sztem most lenne érdemes abbahagyni

Kukettó (törölt) 2010.03.21. 13:03:57

Hirtelen arról, hogy mennyire magyar jelenség.

www.youtube.com/watch?v=by8oyJztzwo

Superhenki (15 hours ago) Show Hide
-4
Marked as spam
Reply
fucking asian nolifer

Faszfejek világ és netszerte vannak.
Én is az vagyok néha.
süti beállítások módosítása